9 Ocak 2015 Cuma

KOKULAR HAKKINDA HERŞEY,KOKU DİYARI,ESANSALAR,ODA KOKULARI,KOLONYALAR

EN ZOR UNUTULANDIR KOKULAR....
KOKULAR HAKKINDA BİLGİ VERELİM KOKULARI GRUPLAYALIM İSTEDİK...
KOKU TÜRLERİ,KOKU ÇEŞİTLERİ,KOKU UYUMU,KOKU TEN UYUMU HAKKINDA MİNİCİK BİR YAZI DAHA SİZ KOKU MERAKLILARI İÇİN GELİYOR.
KOKU TERİMLERİ HAKKINDA DA BİLGİ VERMEYİ YEĞLEDİK BUYRUNUZ KEYİFLE OKUYUNUZ....
HANGİ KOKU HANGİ KOKU İLE UYUM SAĞLAR HANGİ KOKULAR NASIL İZLENİM BIRAKIR KARŞI TARAFA....

Narenciye – Turunçgil (Citrus – Hesperidia): Bergamot, limon, portakal, mandalina, greyfurt, portakal çiçeği, misket limonu (lime), petitgrain, neroli oil gibi hammaddelerden oluşur. Parfümlerde ferahlık ve hafiflik vermesi amacı ile kullanılır. Odunsu ve baharatlı notlarla iyi uyum sağlar.
• Obur (Gourmand): Kahve, karamel, kek gibi yenilebilir şeyleri anımsatan food flavors (yiyecek aroması) denilen kokuları kapsar.

• Meyvemsi (Fruity): Kavun, şeftali, elma, mango, ananas, papaya (kavun ağacı) gibi meyve notlarının belirgin olarak hissedildiği tek veya kombine meyve kokularıdır.

• Çiçeksi (Floral): Çiçek kokularıdır. Bu grupta net olarak tek bir çiçeğin kokusu (single floral, fr: soli flora) algılandığı gibi kombine çiçek kokuları (floral bouquet) da algılanır. Sardunya (geranium), sümbül (hyacinth), iğde çiçeği (oleaster flower), yasemin (jasmine), orkide (orchid), lavanta (lavender), zambak (lily), gül (rose) gibi kokular örnek verilebilir. Lily of the valley masumiyeti ve saflığı, orange tuberose veya ylang-ylang ise cinselliği, menekşe (violet) ve müge (muguet) kokuları ile bilinen süsen (iris) grubu ilkbaharı anımsatır. Bright floral diye adlandırılan grup ise tek ve çoklu floral grupların karışımı olarak bilinir.

• Baharatlı – Itırlı (Spicy – Aromatic): Egzotik, yakıcı ve kuvvetli kokulardır. Defne, adaçayı, anason, ardıç, biber, biberiye (rosemary), defne, fesleğen, lavanta, muskat (little coco), karabiber, kakule (cardamom), karanfil (clove), nane (mint), safran, tarçın (cinnamon), tarhun (tarragon), yenibahar (allspice), zencefil (ginger), zerdeçal (curcuma), kekik (thyme) yağları örnek verilebilir.

• Fougere: Fransızcada Fern (aşk merdiveni=eğrelti otu) anlamına gelir. Genellikle lavanta veya coumarin gibi maddeleri içeren, koklandığında ferahlık ve hafif baharatlı hissi veren genellikle bay parfüm olarak kullanılan kokuları kapsar.

• Yeşil (Green, Herbaceous): Ot, çimen gibi bitkisel (herbal) kokuları ifade eder. Tazelik hissi verir. Yeşil kokuların çoğu Galbanum’dan (fresh, woody, spicy) türemiştir. Yeşil kokular doğallığı, freshliği ve gençliği ifade eder. Chypre tarzının biraz daha hafifi olarak da yorumlanır.

• Şipir (Chypre): Fransızcada Kıbrıs anlamına gelen chypre tip kokular sert ve kuvvetli (leathery) kokulardır. Zambak, gül veya yasemin gibi floral kokularla odunsu kokuların karışımından oluşan kombinasyonlardır. Günümüzde pek tercih edilen bir tarz değildir.

• Hayvansal (Animal): Civet, musk ve amber bu tip kokulardır. Amber notları, sıcak, tatlı ve şehvet uyandırıcıdır. Hayvansal maddelerin fixatif özelliği de olduğu için sıklıkla base not olarak kullanılırlar. Hayvansal kokular vanilya, çiçek, odun kokuları, camphor (nane ruhu) veya tütün kokuları ile birleştirilebilir.

• Oryantal (Oriental): Yoğun, kuvvetli ve egzotik kokulardır. Misk (musk), vanilya (vanilla), baharat, tropikal çiçekler, ıtırlı bitkiler, tütün, animal notlar ve değerli ağaçların balsam (benjamin ve tolu balsam gibi) kombinasyonlarından oluşurlar.

• Tütün (Tobacco): Kokusu oldukça kuvvetlidir, odun, ağaç, vanilya gibi koku tarzları ile pudrajlı veya soft kokularla kombine edilebilirler.

• Odunsu (Woody): Sıcak, kuvvetli ve ağır kokulardır. Kalıcılıkları fazladır. Virginia cedar, gaiacwood, patchouli, vetiver, oakmoss ve sandalwood gibi yeni kesilmiş ya da kuru odun kokularını veya ormanı ifade eder.

• Aldehidik (Aldehyde): Acıbadem gibi burnu hafif uyarıp gıdıklayan ve yapısında aldehyde kimyasalların ağırlıklı olduğu kokulardır. Bayan kokuları ve yumuşatıcı kokularında sıklıkla aldehyde kimyasallar kullanılır.

• Su ve hava ile ilgili (Oceanic, Ozone, Aquatic, Marine, Cool): Temizlik ve modernlik ifade eder. Şelale, temiz hava, rüzgar gibi transparan, ferahlık verici kokuları ifade eder. Yeşil notlarla beraber kullanıldığında yağmur sonrası duyumsanan kokuları anımsatırlar. Yosun kokulu hammaddelerle (oakmoss) sıklıkla kombine edilirler.

Kokuları tanımlarken sıklıkla kullanılan bazı terimler vardır;

• Sweet: Tatlı
• Powdery: Pudralı
• Soft: Yumuşak

• Clean: Sabunsu, temiz



KOKUYA DAİR AKLINIZA GELEN HERŞEY İÇİN BİZE ULAŞIN ODA KOKUSU ESANSLAR VE KOLONYALAR VERSİYON PARFÜMLER KISACA KOKU MERAKINIZ VARSA UFKUNUZU GENİŞLETELİM MAĞAZAMIZA BUYRUN....


PARFÜMÖR
0212 777 97 88
0532 322 62 41
++
ODA KOKUSU, 
ARAÇ KOKUSU,
ESANS,
KENDİ KOKUNU KENDİN YAP,
ORJINAL PARFÜM,
ORJINAL UYGUN PARFUM,
ORJINAL TESTER PARFÜM,
BANDROLLÜ ORJİNAL PARFÜM,
KOLONYA ÇEŞİTLERİ,
BİTKİSEL SABUNLAR,
BİTKİSEL ODA KOKULARI,
BAMBU ÇUBUKLU ODA KOKULARI,
ÇUBUKLU ODA KOKUSU,BEKKE KOLONYA,
BEKKE ODA KOKUSU,
VERSİYON PARFÜM,
İMİTASYON PARFÜM,
KALİTELİ AÇIK PARFÜM,


(TOPTAN VE PAREKENDE SATIŞLARIMIZ MEVCUTTUR)
PARFÜMÖR
BASINEKSPRES YOLU 
İSTWEST MEYDAN
İSTANBUL
++

ıstwestparfumor@gmail.com

0212 777 97 88
0532 322 62 41



















































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder